Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σιδερόφρακτη - αστυνομοκρατούμενη 25η Μαρτίου 2012 στο Βόλο

Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Share

& Comment

Αυτή η 25η Μαρτίου 2012 που "γιορτάστηκε" στο Βόλο και σ' ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν μια άλλη, εντελώς διαφορετική επέτειος της επανάστασης του 1821.

Το κέντρο της πόλης, από την πλατεία Ελευθερίας και προς την παραλία, ήταν πλήρως αστυνομοκρατούμενο, από εκατοντάδες αστυνομικούς, λιμενικούς, ματ και λοιπούς ένστολους όλων των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και πάρα πολλούς αστυνομικούς της ασφάλειας με πολιτικά. Η περιοχή ήταν απροσπέλαστη. Στην Ιάσονος και βέβαια στην παραλία, είχαν στηθεί σιδερένιοι φράχτες, μπροστά στους επισήμους, απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην Μινέρβα, την Κυψέλη κλπ.
Το κέντρο ήταν ολοκληρωτικά κάτω από αστυνομική κατοχή. Εάν κανείς ήθελε από την πλατεία Ελευθερίας περπατώντας επί της Ερμού να κατευθυνθεί προς την παραλία, υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά (και με πολιτικά αυτοκίνητα) που διενεργούσαν δήθεν προληπτικούς ελέγχους σε ανυποψίαστους πολίτες. Συνολικά έγιναν 7 προσαγωγές στην ασφάλεια, κυρίως για εκφοβισμό.


Στην παραλία, ο χώρος γύρω από το ηρώο ήταν περιφραγμένος με σχοινί και υπήρχαν παντού γύρω ασφαλίτες και ένστολοι λιμενικοί. Ο κόσμος παρακολούθησε την δέηση του μητροπολίτη και εναπόθεση στεφάνων από απόσταση 10δων μέτρων. Παρόλα ταύτα όταν ακούστηκαν τα ονόματα του Καρτάλη και του Δημάρχου υπήρχαν αυθόρμητες αποδοκιμασίες μεγάλης μερίδας κόσμου.

Στην εξέδρα των επισήμων ο κόσμος δεν είχε πρόσβαση περιμετρικά και οι επίσημοι δεν περπάτησαν από το ηρώο για να φθάσουν εκεί, αλλά ήρθαν από την Ιάσονος με αστυνομική κάλυψη από την Αγίου Νικολάου (μεταξύ Κυψέλης και Τράπεζας της Ελλάδος) και με τον ίδιο τρόπο έφυγαν, ενώ ο κόσμος τους αποδοκίμαζε.

#Απόστολος Μωραϊτόπουλος#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.