Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1ης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ - ΒΟΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2012

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012

Share

& Comment

Με επιτυχία έλαβε χώρα η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Χρυσοχοΐδη, την περασμένη Κυριακή 11/3/2012 στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και ώρα 11:00. Η Λαϊκή Συνέλευση διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Χρυσοχοΐδη (Επιτροπή Πολιτών) σε συνεργασία με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Καραμπάση. Παραβρέθηκαν πάνω από 70 κάτοικοι της συνοικίας μας, με καταγεγραμμένα 65 ονόματα παρευρισκομένων.


Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας κ. Νικόλαος Μόσχος και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης.

Από την Επιτροπή Πολιτών, τον Κώστα Καραμπάση αλλά και από πολλές παρεμβάσεις των παρευρισκομένων κατοίκων τέθηκαν συνολικά τα παρακάτω προβλήματα που χρήζουν λύση:
1.    Σύνδεση της οδού Γληνού με τον Περιφερειακό, απαλλοτρίωση και χρηματοδότηση  του έργου,
2.    Λακκούβες σε πολλούς δρόμους της περιοχής, άλλες που αφορούν την ΔΕΥΑΜΒ και άλλες την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,
3.    Δεν υπάρχει σύστημα απορροής όμβριων υδάτων (ενώ πληρώνουμε γι’ αυτό στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ),
4.    Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων της ΔΕΥΑΜΒ (ποιότητα νερού),
5.    Έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, πρασίνου και parking,
6.    Ηλεκτροδότηση σε σκοτεινά σημεία της περιοχής,
7.    Παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο του Σχολείου καθώς και εργασίες που θα βοηθήσουν την στέγαση του Νηπιαγωγείου,
8.    Παρέμβαση στην οδό Αγίας Αικατερίνης για την ασφαλή διέλευση των πεζών,
9.    Παρεμβάσεις για την δημιουργία κράσπεδων όπου δεν υπάρχουν,
10.    Διαγραμμίσεις στα φανάρια του Περιφερειακού για ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών,
11.    Μονοδρόμηση της Ιθάκης,
12.    Επαναφορά της οδού Πυργιαλή στην προγενέστερη κατάσταση, που αφορά την εκ περιτροπής στάθμευση, διότι έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα.

Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής πρώτα απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μόσχος. Ενημέρωσε πως για το θέμα της Γληνού (1.) έχει βγει κονδύλι από την Κτηματική Υπηρεσία, το οποίο ανέρχεται στα 200.000 €, μένει να βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο !!! Για τις διαγραμμίσεις (10.) ανέφερε ότι θα γίνουν. Για την Πυργιαλή (12.) είπε πως  θα επανεξεταστεί το θέμα.

Για τα υπόλοιπα απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λαμπρινίδης, λέγοντας επί λέξει ότι οι προτάσεις των κατοίκων είναι λογικές και στα πλαίσια των δυνατοτήτων, θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν. Για τις λακκούβες (2.) ανέφερε πως θα γίνουν αμέσως μόλις το επιτρέψει ο καιρός, οπότε θα ξεκινήσει η εργολαβία. Όσον αφορά τα όμβρια ύδατα (3.) ανέφερε ότι είναι θέμα της ΔΕΥΑΜΒ.

Από την μεριά των παρευρισκομένων κατοίκων ειπώθηκε, πως δεν είναι δυνατόν να λέμε πως ένα έργο όπως είναι η σύνδεση της Γληνού με τον Περιφερειακό, που αποτελεί την μοναδική έξοδο της συνοικίας προς την πόλη, να χρονίζει, λέγοντας πως πρέπει πρώτα να βρεθούν τα 200.000 €. για να γίνει το έργο. Ήδη περιμένουμε σχεδόν μια 10τία (από τότε που έγινε αυτό που κατ’ ευφημισμόν ονομάζουμε Περιφερειακός, το 2004), πόσο θα περιμένουμε ακόμη; Από το 2009, μετά από αγώνες 3 ετών, πολλές κινητοποιήσεις και παραστάσεις, επιτέλους καταφέραμε να φτάσουμε αισίως στον ορισμό κονδυλίου… χωρίς χρήματα!. Προτάθηκε δε στο εντωμεταξύ να μεριμνήσει ο Δήμος να καλύπτει τις τεράστιες λακκούβες (που με τις βροχές γίνονται ρυάκια), στο τμήμα αυτό της Γληνού, με χοντρό χαλίκι για να έχουμε έτσι έστω κάποια πρόσβαση στο κομμάτι αυτό.

Όσον αφορά την ΔΕΥΑΜΒ, αν και την καλέσαμε δεν ήρθε κανένας. Όμως τα προβλήματα που αφορούν την υπηρεσία αυτή είναι πολύ σημαντικά (βλέπε σ. 3. & 4.) και βέβαια δεν είναι ανεξάρτητη, ανήκει στην δικαιοδοσία του Δήμου. Τι νόημα έχει τότε να λέμε «αυτό είναι θέμα της ΔΕΥΑΜΒ»;  Εμείς λέμε ότι και αυτό είναι θέμα του Δήμου.

Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα, η λύση των οποίων δεν κοστίζει τίποτα το ιδιαίτερο, όπως οι άλλες λακκούβες στους γύρω δρόμους, η καλύτερη ηλεκτροδότηση, οι παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο του Σχολείου (σημεία 2., 5. έως και 12.). Αυτά τα απλά προβλήματα γιατί δεν λύνονται άμεσα; Τι να τα κάνουμε τα καλά λόγια του κ. Λαμπρινίδη και την αφοπλιστική ειλικρίνεια του κ. Μόσχου, όταν χωρίς την κινητοποίηση των κατοίκων, δεν γίνεται τίποτα, τα πάντα χρονίζουν και μένουν μόνο οι υποσχέσεις και τα ευχολόγια. Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν. Θα επανέλθουμε.

Η Λαϊκή Συνέλευση βιντεοσκοπήθηκε για το αρχείο μας και το πλήρες βίντεο, φωτογραφίες, ανακοινώσεις κλπ. θα αναρτηθούν στο ιστολόγιό μας (http://protovouliaxrysoxoidi.blogspot.com/ και στο http://apopseis-eponyma.blogspot.com/). (Eπικοινωνία στο: amoraitop@gmail.com)

Για την Πρωτοβουλία Κατοίκων Χρυσοχοΐδη:
Αχλαδιώτης Γιώργος
Λαγδάρη Αριστέα
Μωραϊτόπουλος Απόστολος
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος
Παπαρήγα Ιωάννα
Πυργιώτης Κώστας
Σπηλιωτόπουλος Μάριος

Και ο Καραμπάσης Κώστας

#Απόστολος Μωραϊτόπουλος#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.