Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πες μου πού επιλέγεις να κοιτάς, να σου πω ποιος είσαι

Πέμπτη, Απριλίου 07, 2016

Share

& Comment

Εξαιρετική είναι η κατάσταση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού η αριστερή -σχεδόν κομμουνιστική- κυβέρνηση του προτεκτοράτου κλείνει τη συμφωνία με τους «θεσμούς» για το Ασφαλιστικό και ετοιμάζεται να επιβάλει νέους φόρους.
Ο κομμουνιστής -κατά δήλωσή του- Κατρούγκαλος και ο μαρξιστής Τσακαλώτος με αρχηγό τον Τσε Γκεβάρα Τσίπρα κάνουν πράξη τις αρχές του σοσιαλισμού και του μαρξισμού, που προβλέπουν συντάξεις πείνας, κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φόρους σε ό,τι υπάρχει και άλλα τέτοια κομμουνιστικά.

Οι Έλληνες αντιδρούν σε όλα αυτά με 24ωρη απεργία για να συζητήσουν με την ησυχία τους την ηλίθια διαφήμιση του Jumbo με την Άντζελα Δημητρίου, αποδεικνύοντας πως η ελληνική κοινωνία έχει πια νοοτροπία χαζής αδερφής.

Παράλληλα, οι Έλληνες ασκούν κριτική στους πρόσφυγες που δεν κάθονται ήσυχοι να τους πηγαίνουν η κυβέρνηση και οι μπάτσοι όπου θέλουν αλλά επιμένουν να φύγουν από την Ελλάδα.

Επιτέλους, οι Έλληνες βρήκαν κάποιους που τους κάνουν να αισθάνονται πως είναι ανώτεροι από αυτούς.

Αυτό είναι το θέμα του Έλληνα: να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους.

Τώρα βέβαια, το να αισθάνεσαι ανώτερος από τους πρόσφυγες δεν σε τιμά ιδιαίτερα, αφού είναι άνθρωποι που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μακριά από τα σπίτια τους, είναι άνθρωποι χωρίς δικαιώματα, πολλοί από αυτούς δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να πάνε ούτε μπροστά ούτε πίσω γιατί τους έχουν εγκλωβίσει, κοιμούνται για μήνες στους δρόμους και είναι απελπισμένοι.

Οι Έλληνες, ως πειραματόζωα, κοιτούν τους πρόσφυγες -που είναι τα νέα πειραματόζωα- και αισθάνονται πολύ καλά που δεν είναι σαν αυτούς τους λεχρίτες. Βέβαια, οι Έλληνες ξεχνούν πως στο πείραμα με τους πρόσφυγες -το οποίο είχε προαναγγελθεί- συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Η απανθρωπιά έρχεται ως συνέπεια της χαμηλής αυτοεκτίμησης και του ραγιαδισμού που δεν επέτρεψαν στους Έλληνες να αντιδράσουν στην επίσημη ανακήρυξη της Ελλάδας σε προτεκτοράτο, μετά την χρεοκοπία.
Η δική μας ανεπάρκεια απαλύνεται από την κατάσταση των προσφύγων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Ενώ οι Έλληνες κοιτούν αφ’ υψηλού τους πρόσφυγες, οι Ισλανδοί βγήκαν μαζικά στους δρόμους μέσα στην παγωνιά και ανέτρεψαν ξανά τον πρωθυπουργό της χώρας τους.

Φυσικά, Έλληνες και ελληνικά ΜΜΕ έχουν εστιάσει στους πρόσφυγες και όχι στους Ισλανδούς που δείχνουν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας.

Αντί οι Έλληνες να κοιτούν τους περήφανους Ισλανδούς -και να τους μιμηθούν-, παίρνουν χαρά και επιβεβαίωση από το δράμα των τσακισμένων προσφύγων.

Πες μου πού επιλέγεις να κοιτάς, να σου πω ποιος είσαι

pitsirikos.net

(Υ.Γ.
4τη μέρα στους δρόμους!
Ζηλεύω τους Ισλανδούς...
Μακάρι στα επόμενα 100 χρόνια να τους μοιάσουμε.
Αφού διώξανε τον Πρωθυπουργό θέλουνε να διώξουνε και τους 2 Υπουργούς που ήταν ‪#‎Panamapapers‬)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.