Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν τις επιλογές της Ευρώπης

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Share

& Comment

Μετά και το νέο χτύπημα του ISIS στις Βρυξέλλες, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά -μετά και την προσφυγική κρίση- πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο σε οτιδήποτε δεν αφορά τράπεζες και αγορές.
Αντιμετωπίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια πολιτική οντότητα αλλά είναι μόνο οικονομική οντότητα. Και τα οικονομικά της δεν πάνε και πάρα πολύ καλά τώρα τελευταία.

Μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν να αντιδράσουν και κλείνουν πάλι τα σύνορά τους.

Ατυχώς για αυτές, ο εχθρός είναι μέσα στα σύνορα.

Οι δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες ήταν Βέλγοι πολίτες.

Οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι ήταν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες, ενώ οι δράστες των παλαιότερων επιθέσεων στο μετρό του Λονδίνου ήταν Βρετανοί πολίτες.

Γιατί οι Βρυξέλλες έγιναν στόχος; Οι Βέλγοι είναι φιλήσυχοι πολίτες, δεν πειράζουν κανέναν και δεν έχουν σχέση με τους παλιούς αποικιοκράτες Βέλγους.

Χελόουυυυυ, οι Βρυξέλλες είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η έδρα του ΝΑΤΟ.

Μα γιατί οι αθώοι πολίτες και όχι ένας πολιτικός και στρατιωτικός στόχος;

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως, αν το ISIS μπορούσε να βομβαρδίσει με αεροπλάνα τους στόχους του στην Ευρώπη, θα το έκανε. Αλλά δεν έχει την δυνατότητα.

Και είναι προφανές πως οι βομβιστές-καμικάζι δεν μπορούν να πλησιάσουν τους καλά φυλαγμένους στόχους. Τα αεροδρόμια, τα μετρό, τα γήπεδα και οι καφετέριες είναι πολύ πιο εύκολοι στόχοι.

Και πάλι, γιατί οι αθώοι πολίτες να γίνονται στόχος;

Οι πολίτες -στην Ευρώπη και αλλού- απλά βρίσκονται στη μέση. Είναι εύκολος στόχος και είναι αναλώσιμοι.

Ρίξε μια ματιά στην Ειδομένη. Οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί βρέθηκαν στη μέση στο μακελειό που γίνεται -εδώ και πολλά χρόνια- στη Συρία και σε άλλες χώρες.

Και σε αυτό το μακελειό συμμετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ο σύμμαχός τους, οι ΗΠΑ.

Και πάλι, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν ευθύνη.

Η αλήθεια είναι πως οι πολίτες έχουν ευθύνη αλλά και δεν έχουν ευθύνη.

Δεν ρώτησε ποτέ κανείς τους Βρετανούς πολίτες αν ήταν υπέρ του η χώρα τους να επιτεθεί στο Ιράκ.

Από την άλλη, την δεύτερη φορά που εξέλεξαν τον Τόνι Μπλερ, έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Γιατί πια ήξεραν.

Και οι άμαχοι νεκροί στο Ιράκ είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Και αυτοί δεν είχαν ευθύνη.

Είναι πιο σοκαριστικό όταν οι νεκροί είναι στη δική σου πόλη, στη δική σου χώρα, στη δική σου ήπειρο.

Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πίστεψαν πως θα μπορούσαν να βομβαρδίζουν τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και άλλες χώρες -και να βγάζουν δισεκατομμύρια-, και παράλληλα να κρατάνε αυτό τον πόλεμο μακριά από την Ευρώπη και τις πόλεις της Ευρώπης.

Τώρα διαπιστώνουν πως έκαναν λάθος υπολογισμό.

Τώρα διαπιστώνουν πως ο πόλεμος είναι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να σταματήσουν τους πολέμους στους οποίους συμμετέχουν οι χώρες τους.
Θα μπορούσαν, αν οι ευρωπαϊκές χώρες ήταν δημοκρατίες.
Δεν είναι.
Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ολιγαρχικές.
Και η οικονομική ολιγαρχία έχει ανάγκη τον πόλεμο γιατί υπηρετεί τα συμφέροντά της.

Δηλαδή, η οικονομική ολιγαρχία της Ευρώπης κάνει πολέμους σε άλλες χώρες και οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι τα θύματα των αντιποίνων.

Αυτό συμβαίνει.

Δικαιολογείς το ISIS;

Καθόλου, μου προκαλεί απέχθεια. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει, γιατί οι καρδούλες στο Facebook και τα «Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες» αφενός είναι μόνο για τις χαζογκόμενες και τον Σάκη Ρουβά και αφετέρου δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Αλήθεια, το ISIS ποιος το δημιούργησε; Ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα.
Ποιος τόνωσε τον ισλαμικό φανατισμό -αρχικά για να αντιμετωπίσει την Σοβιετική Ένωση-, προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στις αραβικές χώρες -κυρίως- αλλά και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη;

Το ISIS το δημιούργησαν οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν είναι κανένα μυστικό πως το ISIS εφοδιάζεται με όπλα από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.

Όταν λες την ιστορία, να την λες από την αρχή.

Επίσης, ωραία είναι αυτά τα «ό,τι έγινε στο παρελθόν έγινε και δεν μπορούν να πληρώνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι πολίτες την αποικιοκρατία και τους πολέμους που έκαναν οι κυβερνήσεις τους στο παρελθόν » αλλά δεν είναι αυτή η αλήθεια.

Αφενός οι πόλεμοι που έγιναν στο παρελθόν άφησαν πίσω τους εκατομμύρια θύματα, κατεστραμμένες χώρες και εξαθλιωμένους ανθρώπους· κι αν εσύ λες «έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα» επειδή δεν είναι η δική σου χώρα και η δική σου ζωή που καταστράφηκε, αυτοί δεν είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται σαν εσένα.

Αφετέρου οι πόλεμοι δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό. Συνεχίζονται και σήμερα.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι πολίτες να περνούν τη ζωή τους σε ειρήνη αλλά -εξαιτίας και των κυβερνήσεών τους- εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι ζουν μια κόλαση για πάρα πολλά χρόνια.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν για να μην πέσουν θύματα των φανατικών ισλαμιστών.

Μα είναι μουσουλμάνοι.

Αφενός δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι και αφετέρου το μεγαλύτερο λάθος που κάνει σήμερα η Δύση είναι ότι προσπαθεί να ταυτίσει τους μουσουλμάνους με το ISIS, αν και οι πάντες ξέρουν πως μόνο το 1% των μουσουλμάνων βλέπει θετικά το ISIS, ενώ είναι επίσης γνωστό πως οι μουσουλμάνοι τρέμουν το ISIS και χιλιάδες μουσουλμάνοι είναι θύματά του ή όμηροί του.

Είναι οι ενοχές των Ευρωπαίων ηγετών που τους κάνουν να κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξέρουν πως έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες.

Σκέφτονται πως αν κάποιος είχε κάνει στις δικές τους χώρες αυτό που έκαναν οι ίδιοι για δεκαετίες στις χώρες των προσφύγων – με πολεμικές επεμβάσεις και στηρίζοντας σάπια και απολυταρχικά καθεστώτα για να κάνουν τις δουλίτσες τους-, θα είχαν πολύ εκδικητικές διαθέσεις.

Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτη η ειρηνική διάθεση των προσφύγων.

Αν κάποιος είχε κάνει στην πατρίδα μου αυτό που έκαναν οι δυτικές χώρες στις δικές τους πατρίδες, δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο ειρηνικός.

Αν κάποιος είχε καταστρέψει την Ελλάδα και είχε σκοτώσει τον λαό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, νομίζω πως θα ήθελα να πάρω εκδίκηση.

Εκδίκηση παίρνουν και οι βομβιστές-καμικάζι που ανατινάζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Είναι μια χαζή εκδίκηση γιατί δεν στρέφονται κατά αυτών που διέλυσαν τις αραβικές χώρες αλλά κατά ανύποπτων πολιτών.

Αλλά μόνο αυτούς μπορούν να πλησιάσουν. Οι μεγάλοι στόχοι φυλάσσονται πολύ καλά.

Δεν μπορείς να σταματήσεις αυτόν που είναι διατεθειμένος να πεθάνει για να σκοτώσει.

Δεν μπορείς να τον σταματήσεις με κανέναν τρόπο.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να δώσουν και τη ζωή τους.

Πάντα σε αυτούς ανήκε. Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.

Έμαθα στη ζωή να φοβάμαι αυτόν που δεν έχει τίποτα να χάσει. Αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει, μπορεί να σε καταστρέψει.

Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου έξυπνο να δημιουργείς με την πολιτική σου -εντός και εκτός της χώρας σου- ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Θα τους βρεις μπροστά σου.

Όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες συνειδητοποιήσουν τον όλεθρο που έσπειραν -και συνεχίζουν να σπέρνουν- σε άλλες χώρες και άλλους λαούς οι κυβερνήσεις και οι ολιγαρχίες των χωρών τους, όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιληφθούν πως είναι εντελώς αναλώσιμοι και χρησιμεύουν ως ασπίδες για την ολιγαρχία των χωρών τους, ίσως να αντιδράσουν.

Δυστυχώς, για την ώρα, ανύποπτοι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν τις τραγικές επιλογές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Και μάλιστα, το πιο αστείο είναι πως αυτές οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -αφού διέλυσαν με πολέμους τις κοινωνίες πολλών αραβικών χωρών- θα επικαλεστούν λόγους ασφαλείας των Ευρωπαίων πολιτών για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι έχουν αιτία.

Η αιτία είναι οι πολεμικές επεμβάσεις και η διάλυση ολόκληρων χωρών από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους συμμάχους τους.

Πρόσθεσε και τα εκατομμύρια απελπισμένους και αποκλεισμένους των ευρωπαϊκών κοινωνιών -άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν-, και έχεις την πλήρη εικόνα.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει να πιστεύει πως άνθρωποι ανατινάζονται στις ευρωπαϊκές πόλεις μόνο και μόνο επειδή τον ζηλεύουν γιατί είναι πάρα πολύ γαμάτος και πολιτισμένος -σε σχέση με αυτούς-, ας συνεχίσει να το πιστεύει.

Να ξέρει, όμως, πως αυτό δεν πρόκειται να τον βοηθήσει σε τίποτα.



του Pitsirikos


---------------------------------------


(Σπάνια βρίσκω κείμενο με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Το άρθρο αυτό το πιτσιρίκου είναι ένα απ'αυτά: περιεκτικό, αναλυτικό, αληθινό σε βαθμό που σπάει κόκαλα με τις διαπιστώσεις που κάνει, με λίγα λόγια απλά εξαιρετικό!)

1 σχόλια:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Phục vụ cho nhu cầu vận chuyển container bằng đường bộ ngày càng lớn, vận chuyển xăng dầu bằng đường sắt và vận tải, gửi hàng hóa vận chuyển xe máy bắc nam bằng đường sắt cũng đã xây dựng nên những qui trình, dịch vụ vận chuyển hàng hóa bằng các toa xe chuyên dùng chuyên nghiệp và có hệ thống. Đảm bảo mang đến chất lượng tốt nhất cho khách hàng sử dụng dịch vụ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.