Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα του 2016 μέσα από δύο εικόνες

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016

Share

& Comment



Αυτή είναι η Ελλάδα του 2016 μέσα από δύο εικόνες:

☻Στη πρώτη εικόνα βλέπεις ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, είναι ο κ. Χρήστος και η κ. Ελένη, σε κάποιο χωριό, να ανοίγουν τις πόρτες του σπιτιού τους στους πρόσφυγες, για να πιουν ένα καθαρό ποτήρι νερό και να κάνουν ένα μπάνιο, να ξαποστάσουν λίγο. 


Τη στιγμή που ένας δημοσιογράφος του γερμανικού καναλιού ARD καταγράφει την αλληλεγγύη του ηλικιωμένου ζευγαριού, ένα κορίτσι βγαίνοντας, φιλάει τα χέρια της γερόντισσας για να την ευχαριστήσει, κι εκείνη αυθόρμητα τραβάει τα χέρια της, την αγκαλιάζει και βάζουν μαζί τα κλάματα, ο γέρος παραδίπλα που μιλάει εκείνη τη στιγμή στον δημοσιογράφο, δεν συγκρατιέται, βάζει  τα κλάματα , λέγοντας "Δεν κάνουμε τίποτα ιδιαίτερο".




Στη άλλη εικόνα βλέπεις ένα εξόφθαλμα χυδαίο εξώφυλλο του Down Town, στο οποίο εννιά τηλεπερσόνες υποδύονται τους μετανάστες φορώντας σωσίβια λέγοντας «Είμαστε όλοι πρόσφυγες». 

Εδώ λοιπόν ο εκδότης του περιοδικού προσπαθεί πουλώντας τον πόνο και το δράμα των προσφύγων - μεταναστών να βγάλει λεφτά. 

Είναι κυνικός, ξέρει την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ενδίδει, τι λέω, καθαρά επιδιώκει να εμπορευματοποιήσει, να πουλήσει, δίνοντας έμφαση στον πόνο τους, αποθεώνοντας τη δυστυχία τους. 

Και το κάνει αυτό όχι με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, όχι. βάζει όχι 2-3 γνωστές προσωπικότητες, αλλά εννιά άτομα παρακαλώ. Εννιά άτομα που όπως στην τιβι ή στο θέατρο που παίζουν, υποδύονται εδώ τον ρόλο τους, υποδύονται τον πόνο του πρόσφυγα, μερικοί μάλιστα είναι σκόπιμα ντυμένοι ως Αϊλάν, Αχμάντ, Αϊσά! Έλεος...

Το τραγικό εδώ, είναι ότι μια από τους εννιά, είναι η αγαπημένη Τάνια Τσανακλίδου, μεγάλο της ατόπημα... Η οποία τώρα λέει πως έκανε λάθος, κρίμα Τάνια, τέτοια λάθη είναι ασυγχώρητα.

Προσωπικά μιλώντας, χέζω το Down Town και κάθε κωλοφυλλάδα του κερατά. Ας το αγοράσουν αυτοί που έχουν την "αισθητική" του, τουτέστιν οι #MenoumeEvropi και οι λοιποί νέο- παλιοι- φιλελέδες, εγώ το φτύνω.

Κρατάω μόνο τους δύο γέροντες βαθιά μέσα στην ψυχή μου, τους θαυμάζω, ναι θέλω να τους μοιάσω, χθες μου έδωσαν κι εμένα καθαρό νερό να πιω, λίγη ανθρωπιά κι ελπίδα να αναθαρρήσω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.