Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι επιπόλαιες εκτιμήσεις ενός Φερνάζη - Του Πάνου Θεοδωρίδη

Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2014

Share

& Comment

Οι επιπόλαιες εκτιμήσεις ενός Φερνάζη - Του Πάνου Θεοδωρίδη
Είναι φρικτότατοι εχθροί οι Pωμαίοι.
Μπορούμε να τα βγάλουμε μ’ αυτούς,
οι Καππαδόκες; Γένεται ποτέ;
Είναι να μετρηθούμε τώρα με τες λεγεώνες;
Κι αυτοί οι τροτσκισταί, όλο μπλαμπλά

Με κατάποση τριάντα ασπιρινών, εξασφαλίζεις μια πλύση στομάχου και διαδίδουν χωρις να διαψεύδονται ότι έκαμες απόπειρα αυτοκτονίας. Με κατάποση τριάντα καφεδων και ένα σλήπηνγκ μπαγκ, εξασφαλίζεις ισόβιο ρεζίλεμα ως απεργός πείνας και διαδίδουν, χωρις να διαψεύδονται, ότι κοροϊδεύεις τον κοσμάκη, τάχα μου βουλευτής.

Αλλ΄όταν ,ως αρχηγός κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ξεκινάς μιά σμηνοσειρά ανοήτων και χονδροειδών γνωμικών, θαρρείς και είσαι πολιτευτής κάτω στου Βάλτου τα χωριά και στα πέντε βιλαέτια, ξαμολώντας εκτός απο νταούλια και ζουρνάδες την κρητική λύρα και τους πεντοζάληδες, προσπαθείς να ακυρώσεις τον πικρότατο εσωτερικό σου αριστερισμό, που σε πλακώνει, με έναν ανεπίκαιρο γιαννοπουλισμό που προκαλεί χειροκροτήματα και αφαιρεί αξιοπιστία.

Η Δεξιά, Αλέξη, δεν είναι αήττητη.Όπως οι λεγεώνες. Αλλά ξέρει και πηγαίνει by the book. Με φοβισμένη η διεφθαρμένη Σύγκλητο, με τρομοκράτες πραιτωριανούς, με στωικότητα και κρύφιον ηδονισμό, τραχιά και επιλεκτικώς ανεκτική, η Ρώμη θα την πατάει πάντοτε απο κακή εκτίμηση, απο Γερμανούς των Δρυμών που θα της τρώνε τις λεγεώνες σαν το λίπος απο τους αγριόχοιρους. Επίσης, μπορεί να χάνει μάχες απο Γότθους και Πάρθους, αλλα Μακεδόνες, Περγαμηνούς,Αιγυπτίους και Νοτίους Έλληνες των συμπολιτειών, Καρχηδονίους και Γαλάτες, τους έχει στο χεράκι.

Κι εμείς είμαστε Καππαδόκες κατά το φρόνημα. Μπαίγνιο της αρχαιότητας που έλεγαν το καππαδοκικό "Τίτυς" όπως εμείς το "βλάχαρος" και οι Σκοτσέζοι το "Τζίμι", ενίοτε ες μικρόν γενναίοι, όταν  ένας Μιθριδάτης καταφέρνει να μας πειθαρχήσει,αλλά και τότε φροντίζει να παίρνει τακτικά μικρές δόσεις φαρμάκι γιά να μη τον πεθάνουμε.

Δεν θα κυβερνήσεις Τεύτονες και Αλλοβρύγους που τους έστελναν στον όλεθρο παρανοΪκοί καλόγεροι  αφήνοντας τους Δρυίδες τους κρεμασμένους πέντε χρόνια απο τα αιδοία σε αιωνόβια δέντρα.΄Εξω απο τα αυστηρά ,παράδοξα κόμματά τους, που ρωτούσαν γιά την ιδεολογική συμπεριφορά της ερωμένης που κιαλάριζες και σου επέτρεπαν τεκνοποιία ή ένα ραντεβουδάκι, οι αριστεροί δεν λογαριάζονται ως κάτι παραπάνω από ανενεργοί ιδεολόγοι.

Θα κυβερνήσεις κεντρώους.

Αυτοί σε φουσκώνουν με το πληθος τους, αυτοί έρχονται και φεύγουν. Οι αριστεριστές είναι στο πλευρό σου ώσπου να διαπράξεις το σφάλμα να εκφέρεις ένα "και" με δεξιό αξάν. Μη ρωτάς πως είναι το δεξιό αξάν. Μήτε αυτοί το ξέρουν.

Η χώρα που θα κυβερνήσεις θα έχει το ίδιο Σύνταγμα, δεν θα της δώσεις τις κοινωνικές δομές που χρειάζεται, δεν θα αλλάξεις τον συσχετισμό πλούσιων και φτωχών, δεν θα προσεγγίσεις παρά τις μειώσεις των φορολογικών βαρών, την ανάκτηση της δημοσιοϋπαλληλικής αισιοδοξίας. Δεν συμπαθείς το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Δεν συμπαθείς πολλά πράγματα. Ψηφίζεις με προθυμία αντισυνταγματικούς αποκλεισμούς των Χρυσαυγιτών, όταν οι άλλοι τους ετοιμάζουν σαρμανίτσα για να κάνουν κούνια μπέλα.

Αν χάσεις από αυτούς τους ενωμένους εν απελπισία τριαρίους και λεγεωνάριους που δεν έχουν την ανεκτίμητη Πέμπτη Λεγεώνα στους Αετούς τους, και οι στρατηγοί τους έχουν τυφλωθεί απο τρελά μανιτάρια και κρασιά πρόωρα ωριμασμένα βάζοντας αίμα ταύρου και δέρμα σαλαμάντρας στις πληγές τους, δεν θα ξανακούσει κανείς για σένα.Κι αν δεν βρεις τους 121 της Συγκλήτου, όλοι θα σε θεωρήσουν αδύναμο και θα αποστρατευτούν, υπογράφοντας δεκατέσσερα μνημόνια στο δευτερόλεπτο κι ας καλείς σε χορευτικές πιρουέτες τους αντιπάλους σου.

Κανένας απο τον όμιλό σου δεν σου φόρτωσε τον ρόλο του Σπάρτακου, αλλά μη το παίζεις Κατιλίνας. Στείλε τους αριστεριστές στα μανίπουλι να μαχαιρώνουν φαλαγγίτες στα νεφρά και τους κεντριστές στις κοόρτεις που τοξεύουν τους ελέφαντες. Στείλε για ενισχύσεις στις περιφέρειες που δεν σε ξέρουν. Και παντού, κωλπετσωμένους κεντυρίωνες. Κι όποιος βγάζει γλώσσα, στο χωριό του.


Όμως μες σ’ όλη του την ταραχή και το κακό,
επίμονα κ’ η ποιητική ιδέα πάει κι έρχεται —
το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην·
υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Αλέξης
Του Πάνου Θεοδωρίδη

-----------------
[Πηγή]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.