Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η αξιοπρέπεια νίκησε

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Share

& Comment

Η αξιοπρέπεια νίκησε
31 ημέρες. 31 ημέρες χρειάστηκε ο Νίκος Ρωμανός για να λυγίσει την αντίσταση μιας Κυβέρνησης που έκανε επίδειξη ισχύος παίζοντας με τη ζωή ενός 21χρονου.

Μιας Κυβέρνησης που εδώ και 2,5 χρόνια το μόνο που βλέπει είναι νούμερα, δείκτες κι αγορές αδιαφορώντας για τους πολίτες τους οποίους αντιμετωπίζει ως υπηκόους.

Ο Νίκος Ρωμανός, έπειτα από 31 ημέρες απεργίας πείνας, κέρδισε το νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει απέναντι σε μια Κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της που τον βλέπουν σαν εχθρό.

Και πολύ καλά κάνουν. Ο Νίκος Ρωμανός είναι εχθρός τους γιατί εκπροσωπεί όλα όσα φοβούνται.

Την αυτοθυσία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Όλα όσα δεν τολμήσαμε εκατομμύρια πολίτες να διεκδικήσουμε, αυτά κατάφερε να κερδίσει ο Νίκος Ρωμανός. Μόνος του.

Μέσα από το δωμάτιο-κελί ενός νοσοκομείου, με μοναδικό όπλο το κορμί του, πέτυχε σήμερα μια τεράστια νίκη.

Λέγαμε από την αρχή ότι πιθανή υποχώρηση της Κυβέρνησης δε θα συνιστά νίκη αλλά δικαίωση.
Λέγαμε ότι η εφαρμογή του Νόμου πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αντιμετωπίζεται σαν νίκη.
Λέγαμε ότι δε θέλουμε άλλους ήρωες.
Λέγαμε ότι θέλουμε απλά ο Νίκος Ρωμανός να ζήσει.


Όμως, με τη σημερινή τροπολογία που “δίνει το δικαίωμα σε όλους τους επιτυχόντες κρατούμενους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές τους, με το λεγόμενο «βραχιολάκι», αφού συμπληρώσουν το πρώτο δίμηνο των μαθημάτων του εξ αποστάσεως, χωρίς την προϋπόθεση να έχει προηγουμένως αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο”, ο Νίκος Ρωμανός πέτυχε μια ιστορική νίκη όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλους όσους στο μέλλον μπορεί να βρεθούν στη θέση του.

31 ημέρες χρειάστηκε ο Νίκος Ρωμανός για να ξεφτιλίσει το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου του Αντώνη Σαμαρά που καταρρέει και να στήσει την ελληνική κοινωνία μπροστά τον καθρέφτη της.

Και μπροστά σε αυτόν τον καθρέφτη οι μάσκες έπεσαν. Μπροστά στον καθρέφτη που έστησε ο Νίκος Ρωμανός μετρηθήκαμε. Με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Ξέρουμε πολύ καλά πλέον ποιοι είμαστε και ποιοι είναι οι άλλοι.

Ο Νίκος Ρωμανός μάς ξεβράκωσε. Όλους. Και τελικά νίκησε. Μόνος του. Χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Σήμερα, η “Δημοκρατία” του Αντώνη Σαμαρά υπέστη βαριά ήττα. Ένα φύσημα θέλει για να πέσει.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν ήταν αυτοκαταστροφικός, ούτε αυτοκτονικός, όπως χαρακτηρίστηκε. Ήταν απλά αποφασισμένος να φτάσει ως το τέρμα. Δεν έκανε πίσω ούτε στιγμή.

Μέχρι σήμερα που, νικητής πια, κάνοντας ένα βήμα μπροστά, προς τη ζωή, σταμάτησε την απεργία πείνας κι άρχισε να σιτίζεται.

Ο Νίκος Ρωμανός νίκησε. Η αξιοπρέπεια νίκησε.

Νίκο Ρωμανέ, σε ευχαριστώ για κάθε μία από αυτές τις 31 ημέρες. Σε ευχαριστώ για αυτό το μάθημα ζωής.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Δεν υπάρχει χώρος για ανήθικο δίδαγμα σήμερα. Το μόνο που υπάρχει είναι το ήθος και το σθένος αυτού του αγωνιστή.)


--------------------
[Πηγή]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.