Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ουαι υμιν υποκριτές και φαρισαιοι και λοιποί "αριστεροί" συνοδοιπόροι

Σάββατο, Ιουλίου 28, 2012

Share

& Comment

Για μερικούς από εμάς που το 2004 αγωνιζόμασταν ενάντια στα ΜΑΤ (του Βόλου) διαδηλώνοντας ενάντια στην δική μας Ολυμπιάδα του 2004, και οι περισσότεροι συμπολίτες μας κοιτούσαν περίπου σαν ούφο, το λεγόμενο "Ολυμπιακό Ιδεώδες" είναι απλώς ακόμη ένα εργαλείο, μια ντόπα (κυριολεκτικά και σημειολογικά), είναι "το όπιο του λαού" στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας. Έτσι το εξαιρετικό αυτό άρθρο ήρθε σαν επισφράγιση του απόψεων αυτών. Χθες διάβασα τον Κώστα Βαξεβάνη, το άρθρο του "Υποκριτές με τη Βούλα" και ήμουν σύμφωνος.Σήμερα βλέπω κάπως καθαρότερα το θέμα και ξαναλέω το χθεσινό μου σχόλιο:
ουαι υμιν υποκριτές και φαρισαιοι και λοιποί "αριστεροί" συνοδοιπόροι!

 
Τι στιγμή που βλέπω με μισό μάτι την παρουσίαση των ομάδων στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και βαριέμαι αφάνταστα με αυτό το ανούσιο θέατρο του παραλόγου, γράφω 2 σχόλια στους φίλους (?) Τατσόπουλο και Τσακνή σχετικά με την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου:
Τατσόπουλος στο Facebook:
"Εντάξει. Θα σας πω συνοπτικά τη γνώμη μου. Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα που -όπως πολλές χαζές νέες κοπέλες (και αγόρια επίσης)- ενστερνίζεται διάφορες ρατσιστικές κι εθνικιστικές μαλακίες. Η Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς είναι ακόμη πιο χαζή, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, διότι κατόρθωσε να μεταμορφώσει μια χαζή νέα κοπέλα σε μια εν δυνάμει εθνική ηρωίδα. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να μεταμορφώνουμε τους χαζούς σε ήρωες, θα διεκδικήσουμε επάξια από αυτούς την υψηλότερη θέση στο βάθρο της ηλιθιότητας."
Σχόλιό μου: 
Λυπάμαι αλλά η καταχώρισή σου αυτή δεν σε τιμάει. Ούτε σαν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να μας σώσει απ’ τον γκρεμό, ούτε, πολύ περισσότερο σαν Συγγραφέα. Εκτός αν ήθελες να κάνεις εντύπωση και να πάρεις πολλά LIKE.Γιατί χαζό, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κανέναν, είναι ψυχιατρικός και απαξιωτικός χαρακτηρισμός και είναι πολύ εγωϊστικό εκ μέρους σου να τον χρησιμοποιείς έτσι πρόχειρα. Γιατί η Παπαχρήστου δεν μπορεί να είναι χαζή, είναι πρωταθλήτρια, κι εγώ δεν ξέρω πολλούς χαζούς πρωταθλητές. Απλά η κοπέλα γουστάρει ΧΑ, γουστάρει Κασιδιάρη, όπως πλέον συνειδητά το έκαναν τελευταία πάνω από 400.000 συμπολίτες μας και το έδειξε με προηγούμενα τουίτ της. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να δούμε – κι η Αριστερά είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτό είναι γιατί ανδρώθηκε τόσο ξαφνικά το φάντασμα αυτό της ΧΑ και πως θα το εξοβελίσουμε. Μετά να δεις επίσης τη φενάκη του «Πρωταθλητισμού», του «Ολυμπιακού Πνεύματος», της ντόπας, των χορηγών και του περίφημου «citius, altius, forties» (ταχύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα• (έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων) και να το καταπολεμήσεις. Διάβασε αν θές μια ανάρτηση που δανείστηκα εδώ, που ξεκαθαρίζει τα πράγματα: άλλο πρωταθλητισμός (και στην αρχαιότητα και σήμερα) άλλο αθλητισμός.

Επιστολή Δ. Τσακνή
Σχόλιό μου:
Αγαπητέ Τσακνή η "επιστολή" σου αυτή, με χάλασε, και σε είχα σε εκτίμηση: αυτό το "πατρικό" το λείο και αγαπητικό υφάκι, μου θυμίζει ξεκάθαρα το θείο Κουβέλη, που όλα τα σφάζει κι όλα μαχαιρώνει, αλλά με το γάντι βρε παιδί μου!Τι πάει να πεί "εμένα με έπεισες";Η κοπελιά δεν έγραψε μόνο αυτό το τουίτ, έγραψε και πολλά άλλα (και με φωτογραφίες).Και καλά κάνει και μπράβο της, μπορώ να πώ.Πιστεύει στην Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη, όπως άλλοι 400.000 συμπολίτες μας, που ψήφισαν συνειδητά -στις τελευταίες εκλογές- τους ναζί και ρατσιστές της ΧΑ.Κι εφόσον το κόμμα αυτό το επιτρέπει η "Δημοκρατία μας", δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Θα ήταν βέβαια, πιο τίμιο και γενναίο εκ μέρους της, να αφήσει τις υποκριτικές συγνώμες και να υποστηρίξει ανοικτά τις απόψεις της. Αν αυτό δεν το βλέπεις κ. Τσακνή λυπάμαι.Και βέβαια είμαι υπέρ του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, (απαξιώ να αναφερθώ στην υποκριτική στάση της ΔΟΕ κλπ.).Γιατί δεν πιστεύω στον πρωταθλητισμό της ντόπας, των χορηγών και των υπερανθρώπων-αθλητών, πιστεύω στον αθλητισμό το ερασιτεχνικό. Τους χαρίζω τις "Ολυμπιάδες" τους και το "Ολυμπιακό Πνεύμα" της αρπαχτής, από την αρχαιότητα (σε ένα βαθμό) ως σήμερα.Για περισσότερα παραπέμπω σε δανεισμένο άρθρο στο μπλογκ μου εδώ.

#Απόστολος Μωραϊτόπουλος#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.